Turism

Marknadserbjudande!

Ett möte den samiska kulturen, med renen, renskötaren och ett ”samiskt fika”. Ett möte bakom kulisserna där vi huserar och tränar våra renar inför kommande marknader.  Mötet tar ca 1 timme där vi träffar den lilla renflocken, den vana renhärken och våra yngre renar.  Vi avslutar i vår kåta med kaffe/the, gáhkko (samisk glödkaka) och torkat renkött.

Var: Vaimat 14 km söder om Jokkmokk

När: onsdag 3/2 – söndag den 7/2 kl. 10,00 och kl. 14,00

min. 4 pers. max 6 pers.

pris: 490 kr/pers.

Transfer tor Jokkmokk-Vaimat                230 kr/pers.

Bokning: ring eller sms:a på tel. 070-273 75 78

 

Sámesijdda,  i renflocken – en liten inblick i den samiska kulturen och hur renskötseln ser ut idag.

Välkommen att besöka oss där du får träffa en mindre renflock. Vi kommer att berätta om vår kultur och om renskötseln. I tältkåtan sitter vi runt en öppen eld på renskinn,och äter en vildmarkslunch med suovas – rökt renkött, gáhkko (ett samiskt tunnbröd), lingondressing och smakar givetvis på det torkade renköttet och dricker kokkaffe!

Om ni så vill kan ni prova på att kasta lasso, testa den ultimata skidan för skogsåkning i det fria och får vi fast renhärken så selar vi på han och åker iväg! Besöket tar ca 2 -2,5 timmar. Vi är 14 km söder om Jokkmokk (mot Arvidsjaur).

Pris: 1390kr/pers

I priset ingår:
Vildmarkslunch, smakbitar av torkat renkött och torkad renkorv
Gáhkko (samiskt tunnbröd) kaffe/the – en lättare lunch

Ingår inte:
Transport tor Jokkmokk –Samesijdda i Vaimat . Däremot kan vi vara behjälplig med att ordna resan eller ev. till en liten kostnad hämta upp och föra tillbaka er. (beror lite på hur många ni är)

För kontakt  maila: lantahelena1234@gmail.com eller ring/sms till  Helena: 070-2737578